2012. március 20., kedd

Mi az a Super Saiya-jin?


Mi az a Super Saiya-jin?

 
A Super Saiya-jin egy legenda, amely régóta él a saiya-jin nép körében egy harcosról, aki minden évezredben egyszer jelenik meg. Ez a harcos az univerzum legerősebb harcosa, s senki sem képes legyőzni őt. A Super Saiya-jin valóságában talán csak Vegita hitt igazán s mindent meg is tett hogy beteljesítse a legendát. Végül mégsem neki, hanem Son Gokou-nak "sikerült" az átváltozás. A Super Saiya-jin külsőleg is megváltozik: a saiya-jin fekete haja arannyá (szőkévé) változik, szeme zölddé és egy különleges sárga aura veszik körül. Az átváltozás olyan mintha a harcos felrobbanna, energia árad a testéből majd lobogássá csillapodik. A Super Saiajinná válás "feltételei":
  • Legalább részben saiya-jin-nak kell lenni (de jobb ha félig ember, mint Gohan vagy Trunks).
  • Elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy túllépje egy közönséges saiya-jin korlátait.
  • Tiszta szívűnek (lelkűnek) kell lennie, de Vegita kivétel.
  • A kitörő, extrém düh tudatosítja a harcosban mit is jelent Super Saiya-jin-nak lenni, Gohan ebben a legjobb.
  • Az első átalakulás után minden egyes átváltozás könnyebb és könnyebb.
Ha tiszta szív szükséges az átváltozáshoz akkor hogy alakulhatott Vegeta végül Super Saiya-jin-ná? Egyszerű, erre saját maga adta a választ Krillin-nek a 130. rész környékén:
A szíve (lelke) tisztaságának és bölcsességének semmi köze az átváltozáshoz, ezt pusztán magának köszönheti az erejének, kitartásának és elszántságának. A későbbiekben tovább lépik a Szuperharcosi szintet, de ezt egy másik menüpontban ismertetem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése