2012. március 20., kedd

Karakter infó: Goku


Karakter infó: Goku


Son Goku (Csillagharcos neve:   Kakarotto)
Jelentése: sárgarépa
Felesége: Chi-Chi
Fiai: Gohan és Goten
Apja: Bardock
Testvérei: Raditz és Turles
Anyja: ismeretlen
Származás: Igazi (telivér) Saiya-jin.

A telivér Saiya-jin-ek közül csak kevesen maradtak, mivel a bolygójuk, a Vegeta bolygó megsemmisült.
Különleges képességei: Sok küzdő technikát tanult a különböző bolygókon. SSJ erői: SSJ1, SSJ2, SSJ3, SSJ4-es szint.
Ő a főszereplője a Dragonball, a Dragonball Z és a Dragonball GT sorozatnak. (Bár később Gohan lesz, miután apja másodszor is meghal).
A sorozatot egy fiatal és ártatlan kisfiúként kezdte, fekete és tüskés hajjal, és egy furcsa majom farokkal. A korához képest hihetetlenül erős volt (a sorozat elején megtudtuk, hogy 14 éves, később már nem tud számolni).
Az egyik kristálygömb nála volt (ez volt az egyetlen dolog, amit a nagyapja meghagyott halála előtt). Goku, éppen haza felé cipelte ebédjét, (ami egy hatalmas hal volt és egy rúgással terített le) amikor szó szerint összeütközött Bulmával.
Bulma rövid vita után elmagyarázta Gokunak hogy milyen erő lakozik a kristálygömbökben, ezután együtt keresték a többit. Ekkor kezdődtek el a kalandok. Pár évvel később Goku megházasodott, elvette Chi-chi-t és született egy fiuk, Son Gohan, akit Goku nagyapjáról neveztek el.
A Dragonball Z-ben eljött a Földre Goku testvére Raditz és megtudtuk, hogy Goku valójában nem ember, hanem csillagharcos. A Vegeta bolygóról, érkezett a Földre (egy űrkapszulában), azzal a paranccsal, hogy hódítsa meg a bolygót. Egy séta alkalmával Goku kiesett nagyapja puttonyából és egy mély verembe esett. Elvesztette memóriáját, ekkor lett olyan ártatlan, ahogy a sorozatban megismertük. A Raditz elleni harc alatt életét vesztette, de a kristálygömbökkel újraélesztették.
(Később még egyszer meghalt, mikor Cell felrobbant, de ismét visszatért az életbe, mert Dai-Kaioishin odaadta az életét, hogy Son Goku élhessen és legyőzze Buu-t.)
Először akkor változik majd át szuper csillagharcossá, amikor Dermesztő megöli Krillint a Namekon. Ez az átváltozás rettenetesen nagy erőt ad neki, haja kiszőkül és "tüskésebb" lesz, valamint szeme zöld színre változik. Később eléri majd a 2. (magyar fordításban a hiper harcos) és 3. fokozatú (magyar fordításban mega harcos) harcos szintet, amitől még erősebb lesz. A valóságban Son Goku halálát szívproblémák fogják okozni, de Trunks közbeavatkozásának hála, az időben való utazás, és az éppen jókor érkező gyógyszer visszaadja az életét. Ereje visszatérvén a Dragon Ball GT-ben ismét viszontlátjuk az utolsó harci szinten, a Szuper Csillagharcos 4-en. Születik majd még egy fia, Son Goten, aki szintén nagyon erős Szuper Harcos lesz. Son Goku egy Shinto vallás majomistenéből keletkezett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése